Fogágybetegségek kezelése

Ma már népbetegség, de időben felismerve sikeresen kezelhető

FOGÁGYBETEGSÉGEK SIKERES KEZELÉSE (PARODONTOLÓGIA)

Ön is érintett lehet?

A fogágybetegségek olyan népbetegségnek számítanak Magyarországon, amelyben a lakosság 78%-a érintett bizonyos mértékig. Könnyen lehet, hogy Ön is a veszélyezett csoportba tartozik!

Győződjön meg róla személyesen!

A parodontológia a fog körüli tartószövetek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág, amely az utóbbi két évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül. Szájhigiéniai kezeléseinkkel megállítható, vagy lassítható a csontleépülés és a fogínysorvadás.

Óvja fogai épségét, növelje élettartamukat!

Bármely fogászati beavatkozás sikerét jelentősen növeli a rendezett parodontális állapot, azaz az egészséges fogágy. A rendszeres parodontális kontroll pedig jelentősen megnöveli a készített fogművek várható élettartamát is.

Ha az alábbi tüneteket felismeri saját magán, akkor érintettségét akár tényként is kezelhetjük:

  • Fogai mozognak, kilazultak, elvándorolnak a helyükről, bedőlnek
  • Fogmosáskor fogai érzékenyebbek a fogkorona és az íny találkozásánál
  • Ínye érintésre érzékeny, élénk piros színű, feszült, gyulladt
  • Hideg-meleg étel vagy ital fogyasztásakor érzékenyebbek a fogai a fognyakánál
  • Fogmosáskor vérzik az ínye
  • Fogselyem vagy fogköz tisztító kefe használatakor vérzik az ínye
  • Lehelete kellemetlen szagú a rendszeres fogmosás ellenére is
Parodontális kürett

Ez a beavatkozás a foggyökér íny alatti részén lerakódott fogkövek eltávolítására hivatott, amely hosszú távon gyulladásos állapotot idéz elő. A gyulladt szövetek és a fertőzött gyökércementréteg eltávolítása az íny alól speciális parodontológiai műszerekkel történik.

A fogkövek eltávolítását követően az íny és a fogak között kialakult tasak átöblítésre kerül fertőtlenítő anyagokkal. A sikeres kezelés eredményeként a gyulladás tünetei enyhülnek, az ínyduzzanat és ínyvérzés csökken. Bizonyos esetekben ínysebészeti beavatkozások előkészítésére alkalmazzuk.

Parodontális sínezés

A sínezés a mozgó fogak helyzetének megerősítését és stabilizálását szolgálja. A mozgó fogak sínezése üvegszálas szalaggal történik, amelyet folyékony esztétikus tömőanyaggal rögzítünk a fogakhoz. A kezelés növeli az Ön komfortérzetét, mivel a szilárdabban álló fogakkal könnyebb az étkezés.

Parodontológiai regeneratív műtét

A fogágy különböző, nagyrészt gyulladásos betegségei miatt pusztul a fog tartószerkezete, az íny és a csont. Bizonyos esetekben – a gyulladás megszüntetése után – csak a szövetek és a csont megújítását eredményező műtéti eljárással lehet az érintett területet helyreállítani. A csontszövet újraképződését úgynevezett membrán technika alkalmazásával, máskor csontpótlással, vagy a természetes növekedést serkentő anyagokkal érjük el.

Dr. Danyi Csanád

Azon dolgozunk, hogy Ön a legjobb kezelést kapja.

Közösségi fiókok

Látogassa meg a Dr. Danyi közösségi linkjeit. A rendszeres frissítések érdekében feltétlenül kövesse fiókjainkat.

https://drdanyi.hu/wp-content/uploads/2020/12/dr-danyi-logoweb3.png

Copyright 2020 Dr Danyi – Fogászati Implantológia by Webdude. Minden jog fenntartva!